Za zdravje zob je treba dobro skrbeti. V našem centru vam pomagamo, da izgubite strah in se lažje odpravite k z  obozdravniku. Ob uporabi lokalne anestezije so posegi neboleči in manj neprijetni. S sodobnimi aparaturami in materiali je delo tudi hitrejše in prijetnejše za pacienta. Redno obiskujte zobozdravnika, kontrole so priporočljive dvakrat na leto, saj se s tem izognete marsikateremu neugodnemu zapletu.

Estetske zalivke

Obstaja široka paleta zalivk, ki jih uporabljamo glede na strokovno presojo. Največkrat se odločimo za uporabo kompozitov – plastične keramike (bela zalivka v barvi zoba). Njena uporaba omogoča minimalno brušenje in maksimalno ohranitev zdravega dela zoba, obenem pa zagotavlja estetski videz.
V primeru, da uporaba kompozitnih materialov ni mogoča, se odločimo za izdelavo keramičnih zalivk (inlay, onlay) ali naredimo prevleko.
beri naprej »

 

Parodontologija

Krvaveče dlesni, odmik dlesni in bolečine ter majavost zob so značilni znaki, ki jih pacienti zaznajo, ko je prizadeta dlesen oz. parodoncij. Parodontalna bolezen povzroča vedno slabšo vpetost zob v kost, posledično se pojavi majavost zob. Parodontalna bolezen je lahko v začetni ali napredovani fazi. Ob začetni fazi so težave lahko različne: pride lahko do krvavenja ali bolečine, možno pa je tudi, da se težav ne zazna. Nujno je takojšnje zdravljenje, da preprečimo napredovanje propadanja podpornega tkiva zoba in kosti okoli zoba.
S pravočasnim zdravljenjem pri zobozdravniku in skrbni higieni se bolezen ustavi oziroma upočasni njeno napredovanje.
beri naprej »

Endodontija – Zdravljenje zobnih kanalov oz. koreninsko zdravljenje

Koreninsko zdravljenje zoba ali endodontija zahteva veliko znanja, spretnosti in je časovno zelo dolgotrajen postopek. Zobozdravnik pri posegu odstrani živec in ostalo tkivo iz korenin zoba, s čimer prepreči širjenje infekcije oz. napredovanje le-te v apsces (gronolom).
beri naprej »

Protetika6077031_xxl

Ko izgubite enega ali več zob, je motena estetika in funkcija zob. Pojavijo se težave pri jedi, saj je žvečenje slabše. Krone zob so lahko tudi močno uničene s kariesom ali z zalivkami. Estetsko jih lahko nadomestimo s prevleko, manjkajoče zobe pa z mostički, delno ali totalno protezo.
beri naprej »

Ortodontija

Za uspešno ortodontsko terapijo uporabljamo posebne ortodontske aparate, ki zagotavljajo stalen pritisk na zobe in jih na ta način postopno in natančno premikamo v naprej načrtovan idealen položaj. Pri klasičnih aparatih gre za 3 elemente, ki medsebojno sodelujejo in s postopnim premikom vodijo zob v idealen položaj – to so bracketi (“zvezdice”), ki so nalepljeni na zobno površino, ortodontski lok, ki je napeljan skozi vse brackete in zagotavlja korekturno silo na zobe, ter gumice oz.elastike, ki pričvrščujejo ortodontski lok na brackete.
 
Pri samozaklepnih bracketih elastike nadomešča poseben samozaklepni mehanizem,ki je sestavni del samega bracketa, kar omogoča pasivno gibanje žice in zato zagotavlja premike zob že z bistveno manjšo silo. Terapija s takimi bracketi zato poteka hitreje, zaradi manjše sile, ki deluje na posamezni zob, pa je bolj prijetna.
Bracketi (“zvezdice”) so lahko kovinski ali beli, nalepljeni so lahko na prednjo (vidno) ali zadnjo stran zoba.
beri naprej »

Oralna kirurgija

Izvajamo vse možne oralne kirurške posege, ki se lahko izvajajo v lokalni anesteziji, kot npr.:

 • Odstranitev zob (tudi modrostnikov)
 • Hemisekcije
 • Apikotomije
 • Implantološki posegi
 • Sinus-lifting
 • Parodontalno-kirurški posegi

beri naprej »

zenska_smallBeljenje – ZOOM II – št.1 v svetu

V našem centu se nagibamo k najvišjim standardom zobozdravstvenih storitev, z velikim poudarkom na estetski stomatologiji. Za beljenje zob uporabljamo vodilno svetovno priznano metodo ZOOM II katera vam v manj kot uri zagotovi do devet odtenkov bolj bele zobe. Ta način beljenja je najboljši sistem beljenja zob na tržišču, saj je posodobljeni sistem mnogim poznanega Brite Smile sistema. ZoomII vam zagotavljata kvalitetno beljenje pod nadzorom strokovnjaka, brez škodljivih posledic.
beri naprej »

Storitve:

Zdravljenje zob in dlesni :

 • Splošno zobozdravstvo;
 • Modrostni zobje;
 • Mostički, Inlayi;
 • Proteze;
 • Zdravljenje koreninskih kanalov;
 • Škripanje z zobmi (bruksizem);
 • Težave s čeljustnimi sklepi (sindrom TMJ);
 • Kajenje
NAROČITE KUPON ZA 20% POPUST

OBIŠČITE NAS IN SE PREPRIČAJTE, ZAKAJ
SMO NAJPRIJAZNEJŠI ZOBOZDRAVNIKI V MESTU!

Podarjamo vam kupon za prvi obisk!
NAROČITE KUPON ZA 20% POPUST