Zdravljenje z derma pen

Zdravljenje z derma pen je postopek, pri katerem z mezoterapevtskim koktejlom zdravilnih sestavin z drobnimi iglicami prodremo v različne globine kože. Na ta način spodbudimo kožo k ustvarjanju kolagena. Pri terapiji uporabimo posebej prilagojene sterilne ampule z aktivnimi učinkovinami, ki vam jih izberemo glede na vašo problematiko in stanje vaše kože.

»Drobne mikro iglice povzročijo kontrolirano poškodbo kože, ki sproži proces celjenja in s tem proizvodnjo novega, boljšega kolagena in naravno regeneracijo kože. Poveča se gostota, kvaliteta, debelina, elastičnost in prekrvavitev v dermisu.«

Iglice, ki prodirajo v kožo so zelo tanke in segajo le v povrhnjico in dermis, kjer je njihov osnovni namen stimulirati celice fibroblaste, da pospešeno tvorijo nova, kvalitetnejša kolagenska vlakna. Zaradi pospešenega celjenja oziroma vnetja, ki ga takšne poškodbe sprožijo, se obenem sproščajo tudi številne druge  snovi, predvsem rastni faktorji, ki so potrebne za obnavljanje kožnih struktur oziroma  za popravilo poškodb.

V številnih raziskavah so dokazali, da se sprožita dva osnovna mehanizma: angiogeneza (tvorba novega drobnega žilja) in neokolageneza (tvorba kolagena). Glede na vaše stanje kože se postopek ponovi, da bodo rezultati dolgotrajnejši.