V ta namen vam v našem centu nudimo tudi usluge ustnega higienika.

Ustni higienik

Ustni higienik je oseba, ki vas bo naučila pravilne hygiene ust in zob. To je vsakdanje opravilo, ki ga izvajate vsaj dvakrat dnevno. Pravilno čiščenje je izredno pomembno. Ustni higienik opravlja pravilno in temeljito čiščenje ustne votline s poudarkom na preprečevanju paradontalne bolezni.

Naloge ustnega higienika

Ustni higienik vam bo pokazal, kako pravilno skrbimo za ustno higieno ter predstavil vse ustrezne pripomočke, s katerimi čistimo zobe. Očisti vam zobni kamen in s peskanjem odstrani površinsko zabarvanje zob. Lahko tudi preventivno flourira zobe in tako zaščiti ter kontrolira bolezni dlesni in obzobnih tkiv ter nastanek kariesa. Redni obiski ustnega higienika bistveno vplivajo na dolgo življenjsko dobo zob, posebej pomembni so pri skrbi za protetične nadomestke, kjer je higiena lahko otežena.

Pomen ustne higiene16305651_xl

Namen ustne higiene je en sam! Odstraniti zobne obloge, ki so nastale med prehranjevanjem in se pritrdile na zobe. Te so nevarne, ker se v njih zadržujejo in razmnožujejo bakterije. Bakterije se v ustih neprestano razmnožujejo in so poglavitni razlog za vse težave v ustni votlini. Če jih sproti ne odstranjujemo jih je vedno več in tvorijo se obloge. Z uspešnim odstranjevanjem oblog z zobnih površin preprečimo nastajanje zobne gnilobe, z odstranitvijo oblog ob dlesni pa preprečujemo vnetje obzobnih tkiv.
Večina ljudi očisti zobe in dlesni nepopolno, ker je plak biofilm, ki ga je težko odstraniti z zobnih površin in tudi zato, ker so na zobnih površinah mesta, ki jih je težje očistiti. To so vdolbine na griznih površinah, medzobni prostori, nagnjeni zobje ter predeli med zobom in dlesnijo. Prav neustrezna higiena zadnjih dveh predelov pripomore k nastanku vnetja dlesni in drugih obzobnih tkiv.
Ustni higienik vas mora naučiti pravilne skrbi za vaše zobe in obzobna tkiva. Navade dobre ustne nege so bistvenega pomena, da vaši zobje in dlesni ostanejo zdravi vse življenje.

NAROČITE KUPON ZA 20% POPUST

OBIŠČITE NAS IN SE PREPRIČAJTE, ZAKAJ
SMO NAJPRIJAZNEJŠI ZOBOZDRAVNIKI V MESTU!

Podarjamo vam kupon za prvi obisk!
NAROČITE KUPON ZA 20% POPUST