Prav ste prebrali, čokolada je lahko koristna za vaše zobe!

Kakavovo zrno je tisto, ki skriva dobre sestavine, ne čokolada sama. Kakavova zrna vsebujejo tanine, polifenole in flavonoide.
Tanini dajejo temni čokoladi rahlo grenak okus in temne pigmente. Preprečujejo bakterijam, da bi se sprijele zob in se tako borijo proti zobni gnilobi. Polifenoli omejijo učinke bakterij in nevtralizirajo mikroorganizme, ki povzročajo slab zadah, preprečujejo okužbe in zobno gnilobo, flavonoidi pa razvoj zobne gnilobe upočasnijo.
Med tremi vrstami čokolade (temna, mlečna in bela) je temna najmanj predelana, zaradi česar je najbolj zdrava izbira. Odstotek kakava naj bi bil okoli 70%.
Ne pozabimo, da čokolada vsebuje sladkor, maščobe ter ima visoko kalorično vrednost, zato jo uživajmo zmerno!
VIR: http://recipes.howstuffworks.com/dark-chocolate-good-for-teeth.htm