Naj vam zobna miška prinese posebej velika darila!:)

Otroci, očarajte zobno miško z zdravimi in pravilno negovanimi zobmi. Miška vsak zob izpod blazine natančno pregleda in oceni, kakšno darilce bo dala v zameno. Poleg pravilne ustne higiene so pomembni tudi redni obiski pri zobozdravniku. Še posebej pri takemu, ki otrokom posveča posebno skrb, kot v našem centru Vvdental.

Otroško zobozdravstvo zahteva poseben psihološki pristop, ki mora biti prilagojen potrebam malega pacienta. Nič več joka, skrbi in prepričevanja, ko ga boste hoteli pripeljati k zobozdravniku. Nasmejana zobozdravnica bo s pravljico, igro in smehom poskrbela, da se bodo otroci sprostili in da bo strah za vedno izginil.

Kdaj k zobozdravniku?

Prvi obisk otroka pri zobozdravniku je priporočljiv čim prej, že med prvim in drugim letom, ko še ni bolečin. Prijeten obisk s pozitivno izkušnjo gradi zaupanje v zobozdravnika obenem pa otroka navajamo na redno in pravilno umivanje zob.  Redni obiski pri nas zagotavljajo ohranjanje mlečne denticije ter preprečujejo nastanek kariesa.

Zobna miška priporoča preventivopreventiva_kariesa_z_zalivanjem_fisur

Zalivanje fisur je postopek za zaščito zdravih otroških zob pred kariesom. Pri tem ne poškodujemo zobnega tkiva, ampak samo zalijemo jamice in žlebičke na griznih plohah zob. Na teh mestih se drugače zadržujejo ostanki hrane, zaradi česar nastane karies.

Postopek ni niti najmanj boleč, zato ga še toliko bolj toplo priporočamo!

 

Čiščenje zobnega kamna in zobnih oblog

Kljub rednemu čiščenju zob v ustih še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih ščetine vaše zobne ščetke ne dosežejo in tako se tam nabirajo ostanki hrane in posledično tudi bakterije. Redno čiščenje zobnega kamna je izjemnega pomena za ohranitev zdravja obzobnih tkiv tudi pri otrocih. Za čiščenje zobnega kamna uporabljamo SoniFlex in Air Flow metodo.

Kdo se boji flouriranja zob? Ni potrebe!

Fluoriranje zob je zgolj preventivni postopek, ki preprečuje nastanek kariesa. Sklenino zob premažemo s premazom, ki vsebuje fluor. Fluor se vgradi v sklenino, s tem pa postane sklenina bolj odporna na kisline, ki povzročajo karies. Pri delu uporabljamo premaze najvišje kakovosti.Postopek je seveda povsem neboleč. 

Kaj svetuje zobna miška?

Nadvse pomembna je pravilna in redna ustna higiena. Pomembno je vedeti, katera hrana je zdrava in katera ne. Pomembno je poznati razvade, ki bi lahko negativno vplivale na razvoj zob med odraščanjem. O vsem tem vam bomo prijazno svetovali pri Vvdental, otrokom in tudi staršem.

 
OBIŠČITE NAS!

PREPRIČAJTE SE, ZAKAJ SMO

NAJPRIJAZNEJŠI ZOBOZDRAVNIKI V MESTU!
OBIŠČITE NAS!