Implantati – zobni vsadki  – klasičen način

implanti_zobni_vsadkiZobni vsadki ali implantati so vse pogostejši način rekonstrukcije zob v čeljusti in zagotavljajo minimalno invazivno in trajno rešitev. Rezultati zdravljenja z implantati so:

  • čudovit nasmeh
  • povrnitev funkcije žvečenja
  • ohranitev preostalega zobovja

Implantati niso le zavijačeni v kost, ampak se zaradi svoje sestavine – titana, s kostjo zrastejo (oseointegracija). Za dobro zraščanje kosti in implantata pa je potreben določen čas (2-6 mesecev), kar je ključno za visoko uspešnost (97-99 %).

Kdaj in kdo se lahko odloči za implantat?
Skoraj vsakdo, ki je soočen z izgubo enega ali več zob se, lahko odloči za implantate. Po posvetu in načrtovanju z zobozdravnikom se določijo realni okvirji rekonstrukcije.

EN IMPLANTAT – Ko manjka en zob v zobni vrsti, lahko to rešujemo z mostičkom, a pri tem obrusimo sosednja zoba in jih tako nehote poškodujemo. Z vsaditvijo enega implantata ni potrebno obrusiti sosednjih zob, kar je pomembna prednost.

DVA IMPLANTATA – Če manjkata dva ali več zob skupaj na eni strani čeljusti, uporabimo implantate kot nosilce mostovne konstrukcije. Z vsaditvijo dveh implantatov lahko tudi dobro stabiliziramo totalno protezo.

TRIJE IN VEČ IMPLANTATOV – Pri zahtevnih protetičnih rekonstrukcijah, ko manjka veliko zob. Tudi v brezzobi čeljusti lahko ljudem, ki ne želijo snemne proteze, na 4 ali 6 implantatov izdelamo fiksen porcelanski most.

Kako poteka vstavitev implantata?
Po skrbnem pregledu se določi število in vrsta implantatov. Sledi manjša operacija v lokalni anesteziji, kjer se v kost vstavi implantate in zašije robove rane. Zaradi vraščanja implantata počakamo 2-6 mesecev (odvisno od vrste in položaja implantata) ter nato na implantat privijačimo oblikovalec dlesni, ki zagotovi estetsko in biološko zaporo med umetnim zobom in dlesnijo. Oblikovalec dlesni pustimo na implantatu še okoli 14 dni, nato pa izdelamo porcelanski zob, ki se prilega dlesni in sosednjim zobem ter zagotavlja vrhunski estetski nadomestek manjkajočega zoba.

Spoznajte tudi novost v Sloveniji – implantate brez operacije! MIMI postopek implantacije s Champions implantanti je hitra, neboleča in bistveno cenejša pot do novih zob brez operacije. Minimalen poseg omogoča takojšnje običajno življenje ter širok nasmeh! Več>>

NAROČITE SE

OBIŠČITE NAS

PREPRIČAJTE SE, ZAKAJ SMO NAJPRIJAZNEJŠI ZOBOZDRAVNIKI!
NAROČITE SE