Kemični piling

Kemični piling je terapevtski postopek v estetski dermatologiji, ki je namenjen izboljšanju videza kože, pri katerem odstranimo povrhnje (odmrle) dele kože. S kemičnim pilingom izboljšamo delovanje kože, pomirjamo vnetne procese, koža postane manj mastna, bolj gladka, mehkejša, prožnejša in spodbuja k regeneraciji globljih struktur kože. Kemični piling aktivira migracijo celic, tvorbo kolagena in elastina ter pospešuje rekonstrukcijo dermisa in povrhnjice.

»Pri vsaki poškodbi kože, tako tudi po kemičnem pilingu (nadzorovane mikro poškodbe kože), se sprožijo kompleksni procesi celjenja, preoblikovanja in novotvorbe kolagena, elastina ter obnavljanja strukture kože, kar vpliva na izboljšanje površine kože, gub, izrastkov, brazgotin, lis, por in aken.«

Pri postopku na kožo nanesemo raztopino kisline določene jakosti in vrste, ki povzroči nadzorovano poškodbo, saj se zunanji, poškodovani sloj kože odlušči in odstranijo se odmrle celice. Spodnji sloj »nove« kože je gladek, boljše teksture in izenačene pigmentacije. Koži tako povrnemo gladkost, zdrav lesk, sijaj, mehkobo, svežino in mladosten videz.