Ko izgubite enega ali več zob, je to hud udarec, saj sta motena estetika in funkcija zob. Poleg nezadovoljstva z videzom se pojavijo težave pri jedi, saj je žvečenje slabše. Krone zob so lahko tudi močno uničene s kariesom ali z zalivkami. A ne skrbite, saj jih lahko estetsko nadomestimo s prevleko, manjkajoče zobe pa z mostički, delno ali totalno protezo.

Fiksna protetika

Prevleke in mostički

Če je zob močno uničen, ga lahko oskrbimo s prevleko. Če manjka en ali več zob, naredimo mostiček. Keramični materiali omogočajo visoko estetiko in zelo lepo posnemajo naravni videz zoba.

Cirkonske zobne prevleke Lava

21286049_xxl

Lava™ je tehnologija prihodnosti zobozdravstva, saj omogoča izdelavo prevlek in mostičkov popolnoma naravnega videza. Poseg je skoraj neopazen celo za najboljšega poznavalca.

Lava™ predstavlja velik napredek v zobozdravstvu. Omogoča namreč izdelavo cirkonijevega ogrodja pri prevleki ali mostičku (in ne kovinskega), brez česar si danes ne moremo več predstavljati estetske protetike in bleščečega nasmeha.

Cirkonij je izjemno trden naraven in obstojen material ter nadomešča kovino. Je biokompatibilen in ne vsebuje kovine, ki bi povzročala elektrokemijsko reakcijo. Tako vam bo zobozdravnik pri izdelavi prevleke ali mostička zdaj namesto kovine, ki lahko povzroča tudi alergične težave, raje svetoval cirkonij.

Glavna odlika zobnih prevlek in mostičkov iz cirkonija je, da se po videzu ne ločijo od videza naravnih zob, hkrati pa jih odlikuje izjemna čvrstost. Pomembno pri tem je še, da pri pripravi zoba za prevleko zobozdravnik odstrani mnogo manj zobne mase, kot je bilo to potrebno do zdaj.
Lava™ – računalniško modeliranje ter izdelava prevlek in mostičkov

RAČUNALNIŠKA CAD-CAM IZDELAVA INLAY-EV IN PREVLEK

CAD – CAM tehnika je računalniška obdelava modela in robotizirano rezkanje cirkonijevega ogrodja. Ta tehnika omogoča izredno natančno prileganje kronice na krn zoba. Zobje, narejeni z Lava™ materiali, so izredno estetski in se na pogled ne ločijo od naravnih zob. Pri CAD – CAM tehniki je možnost subjektivnih napak, ki so se dogajale pri individualnem delu v laboratoriju, izničena, skrajša pa se tudi čas izdelave prevlek.

NAROČITE SE

OBIŠČITE NAS

PREPRIČAJTE SE, ZAKAJ SMO NAJPRIJAZNEJŠI ZOBOZDRAVNIKI!
NAROČITE SE