Strah pred zobozdravnikom

oridnacija1

Dentalno zdravje je pomembna komponenta splošnega zdravja, vendar pa t.i. dentalna fobija, zaskrbljenost, strah pred iglami, anestezijo in bolečino veliko ljudi ovira pri pravilni in predvsem pravočasni skrbi za svoje zobe, zaradi česar ne prejmejo primerne dentalne oskrbe, saj se izogibajo obiska pri zobozdravniku. Ključ za oralno higieno je preventiva – torej zaustavitev težav, še preden se pojavijo. Pacienti z dentalno fobijo, ki trpijo zaradi svojega strahu, ne obiskujejo zobozdravnika na rednih pregledih, to pa vodi do resnejših in kompleksnejših problemov.

Ko se boste naslednjič oglasili v zobozdravstveni ordinaciji, brez zadržkov povejte, kaj vas skrbi. Naš cilj je, da vam zagotovimo najboljšo možno oskrbo in odpravimo vaš strah pred zobozdravnikom. Najprej bomo poskrbeli, da se boste lahko sprostili in udobno namestili in skušali pridobiti vaše zaupanje.

otroki_pri_zobarju

Nikar se ne bojte vprašati vsega, kar vas zanima. V primeru, da boste potrebovali terapijo, vedite, da je razlaga in pojasnitev vsakega postopka del storitve. Pojasnili in pokazali vam bomo vse, kar boste želeli in kar vas bo zanimalo. Povejte nam, do kakšne mere boste na začetku lahko
prenašali posamezno terapijo. Seveda lahko tudi sami sodelujete pri izbiri in odločitvah. Pred začetkom terapije pomaga tudi lahek obrok, saj lakota le še stopnjuje zaskrbljenost, če boste siti, pa se boste lažje sporstili. Dogovorimo se tudi za določen signal, ki ga lahko med terapijo uporabite, ko želite premor (npr. dvig roke), kar vam daje dodaten nadzor nad samo situacijo.
V naši ordinaciji se trudimo za pomirjajoč in sproščen pristop. Smo kvalificirani za zdravljenje brez bolečin in uporabljamo neinvazivne oz. minimalno invazivne tehnologije, kot na primer zračno abrazijo.
Redno investiramo v najsodobnejšo tehnologijo in znanje (HEALOZONE, DIAGNODENT in LASERSKE TERAPIJE), kar nam omogoča tudi obravnavo pacientov z dentalno fobijo oz. strahom pred zobozdravnikom.

Za več informacij nas kontaktirajte.