Botox

Po letih smejanja, gubanja čela, mežikanja, vznemirjanja ter tudi kajenja, se v koži okrog oči in na čelu pogosto pojavijo globoke brazde in gube, ki jih imenujemo izrazne linije. Z uporabo botoksa zgladimo in omilimo izrazne gubice med obrvmi, ob očesnih kotičkih, na čelu, zgornji ustnici in vratu. Poseg je hiter in izjemno učinkovit, rezultat pa so manj izrazite in globoke gube ter spočit in svež videz.

»Botulinski toksin je številka ena med estetskimi posegi. Deluje tako, da prepreči prekomerno krčenje mišic in potenje. Zaradi tega se največ uporablja za glajenje dinamičnih gub na čelu, med obrvmi in okrog oči, pa tudi na nekaterih drugih mestih, ter za preprečevanje prekomernega potenja.«

Botoks je naravno prečiščena beljakovina, s katero dosežemo sprostitev obraza. Injiciramo ga v zelo majhnih količinah v izbrane obrazne mišice, s tem pa prekinemo povezavo med živčevjem in mimično mišico, kar povzroči začasno paralizo mišic. Ker botoks deluje samo nanje, se vaša obrazna mimika ne spremeni.