V centru za estetsko zobozdravstvo Vrbošek deluje ortodontska ordinacija za otroke in odrasle.

1) Poravnava zob z nevidnim zobnim aparatom Invisalign

Invisalign je prava inovacija  v ortodontiji, saj  namesto fiksnih “zvezdic” in lokov uporabljamo zaporedje prozornih plastičnih opornic,  ki so skoraj neopazne. Med jedjo jih lahko snamete, čiščenje zob pa je bistveno lažje. Invisalignu smo namenili samostojno predstaitevno stran, ki jo najdete TUKAJ>>

2) Klasično ortodontsko zdravljenje

Ko želimo uspešno ortodontsko terapijo tudi pri zahtevnejših situacijah, pa uporabljamo posebne fiksne ortodontske aparate, ki zagotavljajo stalen pritisk na zobe in jih na ta način postopno in natančno premikamo v naprej načrtovan idealen položaj.

Pri klasičnih aparatih gre za 3 elemente, ki medsebojno sodelujejo in s postopnim premikom vodijo zob v idealen položaj – to so:

1) bracketi (“zvezdice”), ki so nalepljeni na zobno površino,

2) ortodontski lok, ki je napeljan skozi vse brackete in zagotavlja korekturno silo na zobe,

3) ter gumice oz.elastike, ki pričvrščujejo ortodontski lok na brackete.

Pri samozaklepnih bracketih elastike nadomešča poseben samozaklepni mehanizem,ki je sestavni del samega bracketa,  kar omogoča pasivno gibanje žice in zato zagotavlja premike zob že z bistveno manjšo silo. Terapija s takimi bracketi zato poteka hitreje, zaradi manjše sile, ki deluje na posamezni zob, pa je bolj prijetna. Bracketi (“zvezdice”) so lahko kovinski ali beli, nalepljeni so lahko na prednjo (vidno) ali zadnjo stran zoba, vsi pa zagotavljajo, da se bodo vaši zobje poravnali tako, kakor želimo!

NAROČITE SE

SI ŽELITE POLEPŠATI NASMEH?

Nikoli ni prepozno, oglasite se na posvet!
NAROČITE SE