Sodelujemo le z najboljšim zobotehničnim laboratorijem, kjer izdelujejo vrhunske, originalne

cirkonske zobne prevleke Lava™

Lava™ je tehnologija prihodnosti zobozdravstva, saj omogoča računalniško modeliranje ter izdelavo prevlek in mostičkov popolnoma naravnega videza, ki jih ne bo opazil niti najboljši poznavalec. 

Lava™ predstavlja velik napredek v zobozdravstvu, saj omogoča izdelavo cirkonijevega (in ne kovinskega) ogrodja pri prevleki ali mostičku, brez česar si danes ne moremo več predstavljati estetske protetike in bleščečega nasmeha.

Cirkonij je izjemno trden, naraven in obstojen material, ki nadomešča kovino. Je biokompatibilen in ne vsebuje kovine, ki bi povzročala elektrokemijsko reakcijo ali alergije, zato je cirkonij preprosto – najboljša rešitev.

Glavna odlika zobnih prevlek in mostičkov iz cirkonija je, da se po videzu ne ločijo od videza naravnih zob, hkrati pa jih odlikuje izjemna čvrstost. Poleg tega nam pri pripravi zoba za prevleko ni treba odstraniti toliko zobne mase, kot je bilo potrebno do zdaj.

zobotehnični laboratorij

Kako poteka izdelava prevlek in mostičkov?

CAD – CAM tehnika je računalniška obdelava modela in robotizirano rezkanje cirkonijevega ogrodja. Ta tehnika omogoča izredno natančno prileganje kronice na krn zoba, kar pomeni, da boste imeli občutek, kot bi spet imeli lastne zobe. Zobje, narejeni z Lava™ materiali, so izredno estetski in se na pogled ne ločijo od naravnih zob. Pri CAD – CAM tehniki je možnost subjektivnih napak, ki so se dogajale pri individualnem delu v laboratoriju, izničena, skrajša pa se tudi čas izdelave prevlek v laboratoriju.

CAD- CAM sistem omogoča tudi izdelavo večjih mostovnih konstrukcij iz cirkonijevega dioksida ali titana, ki sta biokompatibilna, kar pomeni, da omogočata izdelavo telesu prijaznih zobnih nadomestkov. S CAD – CAM sistemom lahko tudi računalniško izdelamo nadgradnje na implantatih. Takšna povsem individualizirana izdelava omogoča povsem naraven izgled zobnih nadomestkov tudi v estetsko najbolj zahtevnih in najvidnejših predelih.

Dobro je vedeti:

Na trgu je precej različic cirkonskih zobnih prevlek. Bodite previdni in naj vas nikar ne zavedejo  ponudniki neoriginalnih cirkonskih prevlek z nenavadno nizkimi cenami, kajti zna se zgoditi, da zaradi poroznosti manj kakovostnega, nečistega materiala, prevleke nisto tako obstojne ter prično odstopati.

Vaše zdravje je najpomembnejše – tu ni kompromisov!
NAROČITE SE NA POSVET

OBIŠČITE NAS

Prepričajte se, zakaj smo najprijaznejši zobozdravniki v mestu!
NAROČITE SE NA POSVET