implantanti

Novost v Sloveniji: Champions implantati brez operacije

MIMI postopek implantacije s Champions implantanti je hitra, neboleča in bistveno cenejša pot do novih zob brez operacije. Minimalen poseg omogoča takojšnje običajno življenje ter širok nasmeh!

REVOLUCIJA V PROTETIKI 

Stare proteze, ki so nekoč skakale po ustih naših babic in dedkov ter strašile vnučke v kozarcu na nočni omarici, k sreči niso več edina izbira. Danes imamo na voljo najsodobnejšo dentalno implantologijo s Champions implantati, ki so bili patentirani v Nemčiji leta 2007 ter čez noč postali najboljša izbira. V samo petih letih so v Nemčiji vgradili preko 40 tisoč Champions implantatov po MIMI postopku –  danes pa so na voljo tudi v Sloveniji, v našem centru VVDental.

KAJ JE IMPLANTAT ALI ZOBNI VSADEK? 

Zobni vsadek je kovinski vijak, narejen iz titana ali titanovih zlitin.Vgradi se v kost in služi kot umetna korenina za posamezni zob. Implantati so odlična zamenjava za delne in totalne proteze ter prevleke in mostičke. Odlikuje jih izjemna stabilnost, funkcionalnost in visoka estetika, najnovejša tehnologija vgradnje brez operacije pa zagotavlja hitro, nebolečo in cenovno ugodno izbiro.

champions

KAJ POMENI “MIMI” POSTOPEK
MIMI postopek vstavljanja Champions implantatov pomeni “Minimalno Invazivno Metodo Implantacije” oziroma vstavljanje BREZ OPERACIJE. Poseg traja le nekaj minut, ne boli in ne povzroča oteklin. Čuti se le kostni pritisk, ki se ga blaži s hlajenjem in analgetiki. Po njem lahko takoj nadaljujemo z običajnimi aktivnostmi.

Pozor: Champions Implantate, ki jih vstavljamo z MIMI metodo ljudje radi zamenjujejo z mini implantati, kar pa ni isto. Mini implantati so manjši  implantati, namenjeni le za podprtje zobnih protez.

DO NOVEGA ZOBA TAKOJ

Champions implantat omogoča takojšnjo oskrbo z začasnim zobovjem (fiksnim provizorijem). Ta zagotavlja minimalno opaznost posega in takojšnje običajno življenje. Končni zobje se vgrajujejo po dveh tednih.

PREDNOSTI MIMI POSTOPKA
• traja le nekaj minut,
• ni rezov in odpiranja sluznice,
• ni šivov,
• ni oteklin, bolečin in vnetij,
• končna oskrba je v večinoma možna v 2-12 dneh,
• bistveno nižji stroški.

NIČ REZOV, NIČ ŠIVOV, NIČ STRAHU! 

Kako poteka vstavitev implantata?

Mini implantati

Mini implantati

Po skrbnem pregledu se dogovorimo za število in vrsto implantatov. Pri MIMI postopku vstavimo vsadek brez operacije,  kar dejansko pomeni, da (ob lokalni anesteziji) skozi dlesen v kost zvrtamo luknjico, ne da bi pri tem prerezali ali odmaknili dlesen. Implantati pa niso le priviti v kost, ampak se zaradi svoje sestave – titana, s kostjo sčasoma zrastejo (oseointegracija).  Na implantat privijemo prenosnik (abutment), ki zagotovi estetsko in biološko zaporo med umetnim zobom in dlesnijo. Na prenosnik pritrdimo porcelanski zob, ki se prilega dlesni in sosednjim zobem ter zagotavlja vrhunski estetski nadomestek manjkajočega zoba.

Z razliko od klasične implantacije z operacijo, je MIMI postopek neboleč, občutili boste le nekakšen pritisk ob vstavitvi vsadka, brez otekline ali bolečin. Zelo pomembno je tudi, da ne boste imeli težav z videzom (oteklina obraza), kar se sicer pogosto dogaja ob običajnem operacijskem postopku vstavljanja implantantov. In še dodatni bonbonček: celotni postopek implantacije traja le nekaj minut.

Dobro je vedeti: Kot pri vseh vsadkih pa je tudi pri Champions implantatih izjemno pomembna ustna higiena, upoštevanje zobozdravnikovih navodil ter redne kontrole pri zobozdravniku. (Ta načela seveda velja upoštevati tudi, če nimate implantatov – z odlično higieno in rednimi obiski zobozdravnika ste na dobri poti, da implantatov niti ne boste potrebovali).

Kdaj in kdo se lahko odloči za implantat?

Zanj se lahko odloči skoraj vsakdo, ki je soočen z izgubo enega ali več zob. Le v nekaterih primerih, ko zaradi posebnih situacij (porozna kost in podobno) Champions implantati niso primerni, pa se odločimo za vstavitev implantata po klasični metodi >>>

NAROČITE SE

OBIŠČITE NAS!

PREPRIČAJTE SE, ZAKAJ SMO NAJPRIJAZNEJŠI ZOBOZDRAVNIKI V MESTU!
NAROČITE SE