beljenje

Estetske zalivke

Za brezhibno bel nasmeh ni več ovir! Danes obstaja široka paleta zalivk, ki jih uporabljamo glede na strokovno presojo. Največkrat se odločimo za uporabo kompozitov – plastične keramike (bela zalivka v barvi zoba). Njena uporaba omogoča minimalno brušenje in maksimalno ohranitev zdravega dela zoba, obenem pa zagotavlja estetski videz.
V primeru, da uporaba kompozitnih materialov ni mogoča, se odločimo za izdelavo keramičnih zalivk (inlay, onlay) ali naredimo prevleko.

estetske_zalivke1

Inlay / Onlay

Inlaye in onlaye včasih imenujemo tudi delne prevleke. Priporočamo jih takrat, kadar je zob zaradi kariesa že tako poškodovan, da ga ni mogoče natančno popravitiz zalivko, hkrati pa je na razpolago še dovolj zdrave zobne substance in zato ni potrebno zoba obrusiti za prevleko. Inlay ali onlay izdelamo na osnovi odtisa preostanka vašega zoba v laboratoriju. Inlay oz. onlay se potem v popolnosti prilega na preostalo zdravo zobno substanco . S posebno adhezivno tehniko ga nato prilepimo na zob. Inlay oz.onlay je navadno izdelan iz porcelana, lahko pa ga izdelamo tudi iz kompozita ali zlata. Svetovali vam bomo, kateri material je najbolj optimalen v vašem specifičnem primeru.

Postopek izdelave Inlay-a

Kadar se odločimo poškodovani zob popraviti z inlayem ali onlayem, vam bomo rezervirali dva zaporedna termina v razdobju tedna dni. Ta čas je potreben, da v zobnem laboratoriju s sodobno tehnologijo izdelamo inlay oz.onlay, ki se bo natančno prilegal vašemu zobu. Postopek se prične z odstranitvijo kariesa in morebitnih ostankov stare plombe pod lokalno anestezijo. Nato vzamemo odtis vseh zob in registriramo medčeljustne odnose ter izberemo barvo zoba.

Kdaj se je dobro odločiti za inlay / onlay? Priporočamo ga v naslednjih primerih:

  • Zlomljen oziroma poškodovan zob
  • Obsežen karies
  • Počena zalivka
  • Obsežna zalivka
  • Estetski razlogi

Za popolno preobrazbo nasmeha>> estetske luske

Vas zanima beljenje zob? Kliknite za več >>

Nudimo tudi ortodontske storitve >> 

Spoznajte nevidni zobni aparat INVISALIGN. Kliknite za več >>

NAROČITE SE

OBIŠČITE NAS!

PREPRIČAJTE SE, ZAKAJ SMO NAJPRIJAZNEJŠI ZOBOZDRAVNIKI V MESTU!
NAROČITE SE